Sluiten

Neem contact op met ...

Maaike van der Ven

Accountmanager bedrijven gemeente Zaltbommel

30 mei – 1 juni: gemeente Zaltbommel op de PROVADA

Ook dit jaar staat de gemeente Zaltbommel weer op de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs in Nederland die ieder jaar in de RAI in Amsterdam wordt gehouden. Dit jaar is dat van 30 mei t/m 1 juni. 

Als onderdeel van Logistics Valley staat de gemeente Zaltbommel ook dit jaar – van 30 mei t/m 1 juni – op de PROVADA, de jaarlijkse, grootste vastgoedbeurs van Nederland, in de RAI in Amsterdam. Logistics Valley is een combinatie van de Gelderse logistieke hotspots Rivierenland, Liemers en Nijmegen. Deze hotspots werken samen op het gebied van arbeidsmarkt, Smart Logistics & Smart Infra en acquisitie, branding en promotie.

Als alle jaren heeft Logistics Valley ook dit jaar weer een aantal interessante bijeenkomsten op het programma.

De titel van de bijeenkomst van 30 mei is: Begrijpen gemeente, ontwikkelaar en eindgebruiker elkaar wel voldoende? In de afgelopen jaren is het aantal nieuw gerealiseerde XXL distributiecentra gestegen naar ca. 15 vestigingen per jaar. In dat proces spelen onder andere beleggers/ontwikkelaars van vastgoed, logistiek dienstverleners, retailers of producenten, en gemeenten elk een eigen rol. Op basis van informatie van diverse partijen maken de eindgebruikers hun locatiekeuze. Maar hoe duidelijk is deze informatie voor hen? Drie ontwikkelaars en hun eindgebruiker komen aan het woord: Tim Beckmann, partner Somerset Capital Partners, en Aart van Silfhout, cfo Mainfreight Nederland; Rinus Verhey, commercieel directeur Heembouw, en Jurgen Bevelander, manager Corporate Real Estate Benelux, Deutsche Post DHL; Nanne Zwiep, directeur Bedrijfschap Medel, en Luuk Lantinga, directeur Plus Retail BV; en Jeroen Haver, advisor logistics Netherlands Foreign Investment Agency.  Moderator is Tom Tillemans, adviseur bij Buck Consultants International.

Op 31 mei is er een discussiesessie over het thema: Hoe belangrijk is de arbeidsmarkt van een regio voor nieuwe vestigers? Senior adviseur STEC Groep Hub Ploem presenteert de resultaten van het onderzoek dat STEC heeft gedaan naar de beschikbaarheid, prijs en kwaliteit van arbeid voor logistieke bedrijven. Daarna praat hij met Eric Stam (het bedrijfsleven: Simon Loos) en Sjoerd Wensink (onderwijs: HAN) over de uitdaging om de komende jaren vraag (vanuit de logistiek) en aanbod op elkaar aan te laten sluiten.

Op 1 juni gaat het over Logistics Valley als onderdeel van de Rhine/Alpine Corridor. Logistics Valley omvat de drie modaliteiten Rijn/Waal, Betuweroute en A15/A12. In 2020 komt bij Valburg de Rail Terminal Gelderland die schakelen tussen rail en weg mogelijk maakt. Welke kansen bieden deze infraprojecten voor de ontwikkeling van XXL logistiek in Logistics Valley? Hierover gaan Bea Schouten, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en Peter van ‘t Hoog, omgevingsmanager Rijkswaterstaat, met elkaar in gesprek. Marcel Michon, partner van Buck Consultants International, treedt op als gespreksleider.

Al deze programma’s vinden plaats in Zaal E 106.  Het programma van 30 mei duurt van 13.00 tot 14.00 uur; de programma’s van 31 mei en 1 juni duren van 13.30 tot 14.30 uur.

U bent van harte uitgenodigd. Voor een bezoek aan de stand, hal 10, stand 6. Maar ook voor de bijeenkomsten, met, naar wens, de voorafgaande lunch en de afsluitende borrel. Aanmelden voor (een van) de bijeenkomsten kan per e-mail. Uw aanmelding geeft géén toegang tot de PROVADA, kaarten daarvoor bestelt u via de website.


Bedrijventerrein De Wildeman is een initiatief van de gemeente Zaltbommel • info@de-wildeman.nl