Sluiten

Neem contact op met ...

Maaike van der Ven

Accountmanager bedrijven gemeente Zaltbommel

Geslaagde informatieavond ondermijning in Zaltbommel

Ondermijning. Dat was het thema waarover maandagavond 12 juni ondernemers met elkaar in gesprek gingen tijdens een inspirerende informatieavond in het Van der Valk Hotel Zaltbommel. 

Een restaurant zonder klanten. Het autobedrijf dat overdag nooit open is. Het kassencomplex waarvan de ramen zijn afgeplakt. Grote kans dat het in zulke gevallen om ondermijning gaat: de onderwereld die verweven raakt met de bovenwereld, waardoor de grens tussen beide werelden niet meer zo goed te trekken is. Steeds meer criminelen proberen gebruik te maken van de – schijnbare – anonimiteit van bedrijventerreinen en buitengebieden. Een algemene definitie is moeilijk te geven, maar het Openbaar Ministerie spreekt bijvoorbeeld van ‘misdaad die maatschappelijke structuren of het vertrouwen daarin schaadt’.

Tijdens een interessante bijeenkomst, op maandag 12 juni gehouden in het Van der Valk Hotel Zaltbommel,  gingen ondernemers uit de Bommelerwaard in gesprek met elkaar en met deskundigen van, onder andere, het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Oost-Nederland, de politie, VNO-NCW en MKB-Nederland, over een aantal aspecten van ondermijning: wat is het, waaraan herken je het, wat kun je doen? Ook was er een kort woord van de nieuwe burgemeester van Zaltbommel, Peter Rehwinkel, en van Frans van Rijn, voorzitter van Bedrijven Kring Bommelerwaard.

Waar moet je alert op zijn? En wanneer moet je het melden als je het vermoeden hebt dat er ergens sprake van ondermijning is? ‘Altijd melden!’ was de boodschap. 112, of 0900-8844 bij ‘geen spoed, wél politie’. En wie graag anoniem wil melden kan terecht bij het meldpunt Meld Misdaad Anoniem: 0800 -7000.

Aan het eind van de avond kregen de bezoekers een passend cadeautje: een setje met drie verschillende lenzen voor de camera van de mobiele telefoon. Als uitnodiging om extra goed te letten op afwijkende situaties in de omgeving.


Bedrijventerrein De Wildeman is een initiatief van de gemeente Zaltbommel • info@de-wildeman.nl