Sluiten

Neem contact op met ...

Maaike van der Ven

Accountmanager bedrijven gemeente Zaltbommel

Hitachi Data Systems behaalt 3 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat

Op 2 december behaalde Hitachi Data Systems een 3 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (‘very good’). Een duurzaamheidscertificaat dat het bedrijf mede te danken heeft aan het enorme zonnepanelendak.

Het zonnepanelendak van Hitachi Data Systems, gevestigd op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel, is maar liefst 20.000 m2 groot en is daarmee het grootste niet-gesubsidieerde zonnecellenproject van Nederland. In totaal liggen er ruim 6.120 hoogrendementzonnepanelen, die een geïnstalleerd vermogen opleveren dat gelijk is aan het stroomverbruik van ca. 475 huishoudens. Het pand is daarmee meer dan zelfvoorzienend.

Ronald Prins, bestuurslid van de Dutch Green Building Council, overhandigde het certificaat aan Walter Ising, directeur van Kadans Nederland, die het distributiecentrum ontwikkelde. Dutch Green Building is een Nederlandse netwerkorganisatie die BREEAM-NL-keurmerken beheert en ontwikkelt voor de beoordeling van Nederlandse gebouwen en gebieden op hun duurzaamheidsprestaties.

Naast het grote zonnedak is het 31.000 m2 grote distributiecentrum van Hitachi Data Systems voorzien van veel meer duurzaamheidsmaatregelen. Zo heeft het een warmte- en koudeopslag in de bodem. Verder is het kantoorgedeelte in ‘Loft-stijl’ gebouwd. Dit betekent: veel ruimte voor licht en flexibel in te delen ruimtes. Wat betreft verlichting wordt gebruikgemaakt van softe buitenverlichting en een programmeerbaar lichtsysteem. Ook aan ecologie is gedacht. Zo is een ecologische tuin aangelegd van 1.000 m2. Daarnaast zijn er diverse vogelkastjes rond het gebouw geplaatst.


Bedrijventerrein De Wildeman is een initiatief van de gemeente Zaltbommel • info@de-wildeman.nl