Sluiten

Neem contact op met ...

Maaike van der Ven

Accountmanager bedrijven gemeente Zaltbommel

Opening insectenhotel trapt bouw sorteercentrum DHL op De Wildeman af

Over ruim een jaar opent DHL Parcel Benelux het grootste e-commerce sorteercentrum van Nederland op De Wildeman II. Op vrijdag 1 juni werd de aftrap gevierd met de opening van een levensgroot insectenhotel in de letters D H L. 

Op een perceel van 90.000 m2 op De Wildeman II verrijst de komende maanden het grootste e-commerce sorteercentrum van Nederland. De keuze voor De Wildeman heeft alles te maken met de logistiek ideale ligging én met de ambitieuze milieudoelstellingen van vestiger DHL Parcel Benelux. Om dat laatste aspect symbolisch te onderstrepen werd op 1 juni de bouw ingeluid met de opening van een levensgroot insectenhotel in de letters D H L, door wethouder Duurzaamheid, Economie, Verkeer, Cultuur en Recreatie Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel en Vice President Operations Roelof Hofman van DHL Parcel Benelux. In 2050 wil het bedrijf volledig emissievrij zijn. Zo zal het gebouw, dat wordt gebouwd door Hercuton uit Nieuwkuijk, voldoen aan het duurzaamheidslabel BREEAM-Excellent. Het wordt het grootste sorteercentrum van de Benelux dat volledig gasloos (all-electric) is. Zonnepanelen moeten ervoor zorgen dat het gebouw zelfvoorzienend is qua stroom, ook voor het opladen van elektrische bestelauto’s en vrachtwagens. Het insectenhotel staat in de groenstrook die bij het aanstaande sorteercentrum ligt.

Het sorteercentrum gaat dienen als een van de centrale hubs waarin zowel binnenlandse zendingen als die van internationale webshops uit landen als Duitsland, Amerika en China rechtstreeks kunnen worden afgevoerd naar 150 depots verspreid over Nederland. Dagelijks kunnen in Zaltbommel straks een half miljoen pakketten worden verwerkt.

 

 


Bedrijventerrein De Wildeman is een initiatief van de gemeente Zaltbommel • info@de-wildeman.nl