Sluiten

Neem contact op met ...

Maaike van der Ven

Accountmanager bedrijven gemeente Zaltbommel

Ondernemersfonds Zaltbommelse Bedrijventerreinen: voor ondernemers, door ondernemers

Per 1 juli van dit jaar betalen de ondernemers van Zaltbommelse bedrijventerreinen De Waluwe, Van Voordenpark, De Ooijk en Veilingweg reclamebelasting. Deze belasting wordt gestort in een ondernemersfonds dat ingezet wordt voor de vitaliteit en duurzaamheid van deze bedrijventerreinen.  Op 11 oktober werden de handtekeningen gezet onder de oprichtingsakte van de stichting. 

Stichting Ondernemersfonds Zaltbommelse Bedrijventerreinen, zo luidt de naam officieel. Sinds 1 juli van dit jaar moeten de ondernemers die op bedrijventerreinen  Waluwe, Van Voordenpark, De Ooijk en Veilingweg gevestigd zijn betalen voor reclame-uitingen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Dat geld wordt gestort in het ondernemersfonds, dat het inzet voor het behoud en de verdere ontwikkeling van de duurzaamheid en vitaliteit van de bedrijventerreinen. Denk bijvoorbeeld aan camerabewaking, surveillance en energiebesparing. Het is dus: vóór ondernemers, dóór ondernemers.

Het gezamenlijke fonds vervangt de parkmanagementverenigingen van De Waluwe-Van Voordenpark en De Ooijk-Veilingweg. De Wildeman behoudt haar eigen parkmanagement.

Het bestuur van de stichting bestaat uit ondernemers die op de betrokken bedrijventerreinen zijn gevestigd. Op 11 oktober werd de oprichtingsakte ondertekend door voorzitter Zoltan Hunor (De Waluwe) en Willem Posthouwer, wethouder Duurzaamheid, Economie, Verkeer, Cultuur en Recreatie van de gemeente Zaltbommel.

Zoltan Hunor: “Samenwerking is nodig om projecten te realiseren voor vitale, duurzame en toekomstbestendige bedrijventerreinen. Samen zorgen we voor een bedrijfsomgeving waar het prettig ondernemen is en blijft.”


Bedrijventerrein De Wildeman is een initiatief van de gemeente Zaltbommel • info@de-wildeman.nl