Sluiten

Neem contact op met ...

Maaike van der Ven

Accountmanager bedrijven gemeente Zaltbommel

Zaltbommel 4e MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland

In een onderzoek naar de mkb-vriendelijkheid van Nederlandse gemeenten over 2013, is Zaltbommel als vierde mkb-vriendelijkste gemeente van Gelderland uit de bus gekomen. Het onderzoek, met de daaraan gekoppelde prijsuitreiking, is een initiatief van MKB-Nederland, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken.

Het onderzoek naar de mkb-vriendelijkste gemeente komt voort uit een initiatief uit 2004, dat gericht was op Noord-Nederland. Sinds 2008 vindt het onderzoek iedere twee jaar plaats en wordt gekeken naar heel Nederland. Gemeenten worden gescreend aan de hand van vier aandachtsgebieden: de tevredenheid van de ondernemers over de eigen gemeente, het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente, de gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid met betrekking tot het mkb en de beleving van de gemeentelijke lasten.

Stond Zaltbommel in het onderzoek over 2010 nog op de 19e plaats, nu steeg de gemeente naar de 4e positie! Punten waar de gemeente sterk op scoort zijn ligging, bereikbaarheid, deskundigheid, toegankelijkheid, communicatie en aanpak criminaliteit.


Bedrijventerrein De Wildeman is een initiatief van de gemeente Zaltbommel • info@de-wildeman.nl